С много трепет бе открита новата учебна година

DSC03180_800x600Има нещо безкрайно хубаво в средата на септември да звъни училищният звънец. Забързани с пъстри букети, понесли цялото  си желание за знания в душите си, превърнали словото във вселена  възпитаниците на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” прекрачиха прага на родното училище.

Тържеството за откриването на новата учебна година започна в 10,00 часа с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме.

Официални гости на празничния ден бяха Пепа Кючукова – зам. кмет на община Елхово и председател на Училищното настоятелство, Димитър Проданов – директор на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” до 1999 година, бивши преподаватели от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на учебното заведение Тинка Атанасова.  С нестихваща радост тя сподели, че  не  стига само да си роден на тази земя за да се наречеш българин,  че трябва да знаеш историята и корена си и да се гордееш с тях. Цитира думите на Неофит Бозвели – “Българинът има право на просвета за да проумее своето славно минало. Само с просвета той ще възвърне човешкото си достойнство”. На  всички ученици пожела на добър час. Прочете поздравителните адреси от министъра на образованието проф. д-р Анелия Клисарова и от началника на РИО Ямбол инж. Татяна Петрова.

Г-жа Кючукова също поздрави възпитаниците на училището и отправи пожелание за успешното овладяване на знанията през настоящата учебна година. Приветствие от името на родителите на първокласниците отправи инж. Нина Желязкова, която пожела на децата да изживеят невероятни мигове в страната на знанието и непресъхващи интереси към него.

Най-развълнувани  и нетърпеливи бяха малките първокласници. За тях вратата на познанието се открехва за първи път. Зад нея се крие един чуден свят от букви, думи и числа. Техните преподаватели  Валентина Балтова и Виолета Трифонова им пожелаха да ги водят по лъчеструйната стълбица на знанието, където ще откриват нови светове, нови приятелства и ще ги рисуват с цветовете на дъгата. Ще отварят сетивата им за ценните неща в живота-добротата, верността, гордостта и честността.

В тържествената празнична програма учениците представиха звънки песни с много настроение, вълнение и трепет, както и рецитираха стихове за любимото си училище.

Защото вечен е стремежът и благословен поривът към знанието!

 Честита и успешна 2013 – 2014 учебна година!

[nggallery id=90]