ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учители,

Скъпи ученици,

24-май-денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е един от най-светлите и почитани български празници. Свято е делото на светите братя Кирил и Методий, сътворили Азбуката и дали право на всички славяни заслужено да се гордеят.

24 май е празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата. Това е денят, който всеки от нас свързва с образованието, науката и духовността.

На 24 май се прекланяме пред всички учители, които са основните пазители на националните устои и със словото си изграждат духовната крепост на знанието, градят устоите на нацията, съхраняват родния език и възпитават поколенията.

Уважаеми учители, изразявам своята благодарност към всички Вас за приноса Ви в осъществяване на голямата цел – българското образование да придобие облика, в който общочовешките ценности и измерения се срещат и обединяват с изконните национални идеали. Тази апостолска мисия, завещана ни от първоучителите Кирил и Методий, вие изпълнявате отговорно и достойно, затова нека отново честваме светлия празник на духовността със заслужена гордост, че сме част от него!

Скъпи ученици, вие сте тези, от които зависи нашето бъдеще. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва порива за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото сте нашето утре.

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод празника на българската духовност – 24 май!

Желая на всички крепко здраве и по-спокойни дни. Не губете вдъхновение и имайте сили, за да продължите напред да носите своите знания, душа, творческо озарение и професионално удовлетворение!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Снежина Добрева

Директор на ОУ „Свети Свети Кирил Методий“- град Елхово