Седмица на пешеходната безопасност

По повод седмицата на пешеходната безопасност –  24 – 31 октомври 2013 година учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово активно взеха участие в проведените мероприятия и дейности.

На 28 октомври в час на класа с учениците от 1 до 8 клас беше проведена беседа-разговор за поведението им като участници в пътното движение.

Децата от първите и вторите класове участваха в тренинг  под надслов: „Аз пресичам безопасно“,  в който показаха своите знания и умения на импровизирано кръстовище  за  пресичане на пътното платно. Откриваха безопасните места за пресичане и го извършваха като спазваха правилата за безопасност на движението по пътищата.

Чрез своите рисунки на тема: „До училище пеша“  учениците от 4 до 8 клас в часовете по изобразително изкуство отразиха действията на пешеходците  при предвижването им по тротоара и пътното платно. Техните творби са подредени във фоайето на втория етаж в училището.

Третокласниците си припомниха безопасното пресичане на пътното платно чрез мултимедийни  презентации: „Безопасност на движението по пътищата – знаци”, „Деца – пешеходци“, „Правила за движение по пътищата”. Те познават знаците, които помагат и защитават пешеходците. Знаят какво означават и обещаха да ги спазват.

На родителите на първокласниците бе предложена контролна карта за оценка на безопасността на маршрута от дома до училище, която да попълнят съвместно със своите деца.[nggallery id=95]