Отбелязване на Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия

С резолюция на Общото Събрание на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. През настоящата 2013 година този ден е 17 ноември.

За отбелязването на този ден в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово бяха проведени редица инициативи.

Още на 7 ноември ученици изготвиха табло с материали, посветени на Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия и подредиха изложба от детски рисунки, посветени на тази тема.

За отбелязване на Световния ден за възпоменание за жертвите на пътнотранспортните произшествия учениците на ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” – гр.Елхово в дните от 11 до 15 ноември бяха запознати с кратък материал за смисъла и значението на това възпоменание.

Проведени бяха и беседи-разговори с тематика, подчинена на безопасността на движението по пътищата и на последствията от пътнотранспортните произшествия. На учениците бе припомнено мотото на инициативата „Десетилетие за активни действия по пътна безопасност 2011-2020“ – „Заедно всички ние можем да спасим живота на милиони хора!”.

Учениците разгледаха и изложбата от рисунки на свои съученици на тема пътна безопасност и как да се предпазим от ПТП. В някои от класовете бяха подготвени и представени мултимедийни презентации на тема пътната безопасност.[nggallery id=97]