За втора година ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ участва в проект на EVN

       От месец ноември стартира инициативата «Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“ за учениците от II и  III клас по проект на EVN. В основата на проекта е залегнала програма за обучение по енергийна ефективност. По достъпен и забавен начин вниманието на учениците е привлечено към безопасното и разумно използване на електрическа и топлинна енергия. Образователните и помощните материали изготвени по проекта са съобразаени с ДОИ за учебно съдържание и учебни програми по предмети за втори клас. Целта в трети клас е въз основа на рисунки. С помощта на учителя, ученикът формулира правила за безопасно поведение по отношение на електричеството.

       Първата тема, с която се запознаха второкласниците беше: “Кой се нуждае от енергия и от къде я получава”. Те имат възможност да наблюдават, сравняват, проучват и експериментират, използвайки материали, предоставени за всяка паралелка.

    Темата на третокласниците беше: «Кой отстранява повредите в електрическата мрежа». Учениците разгледаха картини и ги номерираха според тяхната последователност, споделяха подобни случаи, в които са били участници или свидетели. С помощта на илюстрациите  стигнаха до извода, че всеки от изобразените предмети има своето предназначение за осигуряване безопасността на човека, който работи с електрически съоръжения. Запознаха се с елементите на работното облекло на електромонтьора и инструментите, които използва при отстраняване на повреда в ел. мрежа. В края на часа учениците оцениха своята работа, като избраха подходящ стикер  Слънце – «Заниманието е интересно» или Гръмотевица – «Заниманието е скучно».[nggallery id=99]