Коледно тържество на учениците от IIв клас

Учениците от 2-в клас проведоха своето коледно тържество на 13 декември 2013 г. Празненството премина под надслов: „Коледа е Любов,  която ни прави по-добри!“. Второкласниците изпяха „Да протегнем на някой ръка“, „Вълшебни думи“, „Надежда“  (по стихотворението на Джани Родари), както и любимите си коледни песни. Пожелаха си магията на Коледа да не свършва и да запазят винаги в себе си частицата на Чудото, наречено Любов.

Показаха, че колкото и да е злономерена Снежната кралица, добротата на Снежанка и жертвоготовността на Герда побеждават в неравната битка с нейната власт – любовта се оказа победителката и разтопи „лед и злоба”, любовта е открита „в пъзел сред леда” и тя е „вълшебна дума:”ДОБРОТА!”

Синхронните стъпки в танца по двойки на Герда и Кай доказаха, че „приятелство живота ни променя…/ защото сам ли си – ще паднеш/ ако са двама – ще успеят!”

Второкласниците показаха на своите родители и близки колко много ги обичат. Подариха им специално изработените картички, придружени с красиви пожелания.

За облеклата на вълшебните феи и принцеси, както и на коледарите, джуджетата и принцовете усилия положиха майки, баби и татковци, които с интерес наблюдаваха изявите на своите малки таланти. В края на тържеството ги възнаградиха с искрени аплодисменти и заслужени лакомства. Всяко дете получи парче от вкусната обредна погача и късметче за Новата 2014 година.[nggallery id=100]