Коледен празник в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово

По Коледа отваряме сърцата си

и ставаме с частица по-добри.

Дали така претегляме делата си

чрез истинските стойности…дали?

 

По Коледа сме смели със мечтите си,

с надеждите, изречени на глас,

и вплели съкровеното в молитвите,

докосваме божественото в нас.

 

            С желанието да направят своя свят по-добър и красив за Коледа  учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се завърнаха от 6-ти декември в класните стаи и се заеха да творят. Побързаха да украсят училището, представиха във фоайето своята творческа работилница, художниците подредиха нова изложба.

В дните преди Коледа участниците в групата за занимания по интереси „Уча, играя и творя с компютъра“ сътвориха компютърни рисунки, в които вложиха много старание, интерес и въображение. С изложбата, която представиха поздравиха всички с предстоящите светли коледни и новогодишни празници.

Учениците от групата за занимания по интереси „Приказна работилница“ показаха въображение и сръчност при подготовката на коледна изложба. В навечерието на Коледа изработиха картички, свещници и украса.

За празничния ден бяха подготвени изненади: от най-малките джуджета, през по-големите сурвакари, до най-големите коледари, опознали в детайли народната традиция.

Денят за коледното тържество настъпи и събра участниците в концерта. Встъплението от видеоматериали в съпровод на най-обичаните народни песни припомни колко красива е родната ни страна и колко талантливи българи са я възпявали. Стихотворения от известни български поети рецитираха петокласниците. Включиха се и деца от трети клас с песента „Сурвакари“. Група певици от пети и шести клас пяха възторжено „Бяла Коледа“. Благодарим на музикалния им ръководител г-н Иванов, който за десет дни е организирал различни по възраст ученици за изява.

Най-добро актьорско майсторство показаха групата коледари от седми клас. Влязоха с традиционна песен в импровизирания дом на стопаните, извиха благословия и пяха за момата и момчето на домакините. Получиха дарове – кравай, колачета, плодове и орехи.

Вдъхновяващ бе и поздравът на г–жа Снежина Добрева, директор на училището. Общият замисъл – доброто и вярата да ни водят и обединяват – създаде незабравими спомени, даде сили на деца, учители и служители да се почувстват като сплотено семейство.