Проведени открити уроци в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

На 14.01.2014г. в 3а клас  в час по Математика г-н Румен Койчев  проведе открит урок на тема: „Решаване на текстови задачи чрез приравняване към единица“. Г-н Койчев  включи към урока и мултимедийна презентация, която  допринесе за лесното усвояване на новата информация от учениците. Бяха постигнати  целите на урока –  практическа реализация на знанията за отношението между величините при математическите действия при решаване на текстови задачи. Третокласниците се научиха да развиват своята точност и логичност, да откриват  взаимовръзките между елементите в задачите и да съставят  алгоритъм за приравняване към единица. Всички гости на откритият урок останаха удовлетворени от представянето на темата и от знанията на учениците.

На 15.01.2014г.,  в 2в клас г-жа Кръстева проведе открит урок по домашен бит и техника на тема: „В кухнята. Сандвичи“. Второкласниците  проведоха дискусия, на която показаха че познават вкусовите качества на отделни храни и правила за тяхното комбиниране при изготвяне на хранителен продукт. Проявиха сръчност и умения да изпълняват задачи по точни инструкции като изработиха чиния за сандвичи чрез сгъване на хартия. Най-забавната част от урока беше изработването на сандвич по точни инструкции, цветна картинка и готови елементи. Задачата на учениците се състоеше в поставяне на всеки елемент от сандвича по определена последователност, описана в готварска рецепта. Прочетоха гатанки.  Разбраха, че в приказките и романите изобилства от описания на различни хранителни навици и предпочитания.  В края на часа жури от трима ученици избра трите най-апетитни сандвича,  а „готвачите“ бяха наградени с медали. След края на часа всички ученици с апетит си хапнаха най-вкусните сандвичи, защото си ги бяха изработили сами.

На 23.01.2014 г. учениците от 2б клас с класен ръководител Мима Бичева показаха своите знания по околен свят на тема „Нашите домашни любимци“. Децата бяха изработили постери на своите домашни любимци, които прочетоха пред класа и направиха изложба с тях. Акцент на урока падна върху грижите за животните и отговорностите, които имаме към тях. Часът беше изпълнен с много положителни емоции към домашните любимци. Особена интересна се оказа задачата, в която учениците трябваше да довършат изречението „Ако животните можеха да говорят …“. С отговорите си децата стигнаха до извода, че ако животните можеха да говорят сигурно щяха да ни кажат, че и те като хората се нуждаят от обич, грижи и добро отношение.

На всички уроци присъстваха г-жа Атанасова – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, г- Ханджиев – ПДУД,  учители и възпитатели. Г-жа Атанасова пожела на учениците да продължат да се трудят и учат в същият дух, защото „Който се учи, той ще сполучи“.[nggallery id=109]