ОУ“СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР. ЕЛХОВО ЧЕСТВА СВОБОДАТА

Трети март.

Датата на дълго мечтаната свобода на България. Ден, на който си припомняме дългия път, изминат от нашите предци, за постигане на  най-святото за един народ – Свободата. Историята разказва за човешки съдби, за упорита борба за освобождение, разказва истории за обикновени хора, които са променили бъдещето на цяла една нация.

3 март е от датите, които се вписват завинаги в летописната книга на българския народ. Тя оставят своите следи в националната памет, извисява се с пламъка на победата и осветлява тъмнината на миналото.

ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово отбеляза тържествено 144 години от Освобождението на България. Учениците на училището със стихове и песни припомниха за  събитията, довели до спасението на България от османско иго. Спомниха за делата на възрожденците, революционерите, опълченците, Хората, жертвали младостта и  живота си за свободата на Отечеството. Патриотичните песни и стихове, въздигнаха духа, националната гордост и самочувствие на всички нас.

Всички 185 ученици от групите за целодневна организация на учебния ден изработиха българския трибагреник и се подредиха в двора на училището с гордост в сърцето, че са синове и дъщери на българската земя.

Свободата е дар, който трябва да пазим в сърцата си!

Честит празник, Българи!