Среща – разговор на децата от полуинтернатните групи с главен инспектор от РПУ гр. Елхово

Днес в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово учениците, участници в Проект ВС051РОО001-3.1.06.“ Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз проведоха поредното интересно мероприятие.

Училищната комисия за превенция на асоциалното поведение на учениците организира среща – разговор на децата от полуинтернатните групи с гл. инспектор Г. Шахпазов от РУП гр. Елхово по въпросите за агресията и детската престъпност. На срещата присъстваха г-жа Тинка Атанасова – директор на училището, г-жа Гинка Монева – педагогически съветник, възпитатели. Старши възпитател г-жа Величка Стоянова въведе учениците в темата с кратки данни за детската престъпност в страната като цяло и за най-важните изводи от насилието в училищата.

Учениците бяха подготвили материали за агресията сред децата – кои са причините, как се проявява, как да се пазят от насилие и как могат да потърсят помощ. Всичко това беше обобщено и в презентация на тема „Без агресия в училище“.

Гл. инспектор Шахпазов запозна учениците с детската престъпност в община Елхово, като сподели от неговият дългогодишен опит за причините на пораждане на детската агресия и престъпност, както и как децата трябва да действат в различни потенциални ситуации, в които могат да попаднат.

Децата слушаха с интерес. Това пролича от въпросите, които зададоха на г-н Шахпазов – кои са най-честите противообществени прояви на децата, какви са наказанията, въпроси за разпространението на наркотиците. Учениците получиха от старши възпитател г-жа Тодорка Златева анкетни листи с тест, с който да проверят в каква степен са или не са агресивни. Анкетите ще се попълнят в полуинтернатните групи и резултатите ще се обобщят на заседание на Училищната комисия за превенция на асоциалното поведение на учениците.

Г-жа Тинка Атанасова, директор на училището, поздрави учениците за проявения интерес към темата, за труда, който са положили да подготвят материалите и им пожела да запомнят добре това, което днес са научили.[nggallery id=110]