Ах, вълшебен Празник на буквите в І „Б“ клас

В ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово отново е оживено и цари празнична обстановка. Денят е 30.03.2022 г.  – единствен и неповторим, забавен и вълнуващ за малките първокласници и  тяхната учителка. Децата изучиха всички букви и могат вече да четат и пишат. Това тяхно постижение бе увенчано с Празник на буквите.

На емоционалното тържество присъства г-жа Снежина Добрева – директор на училището и Марияна Ангелова – учител ЦОУД.

Класната стая бе бляскаво украсената с разноцветни балони, цветя, пеперуди. Всички се потопиха в магията на празника. Децата засияха с красиви пъстри коронки като живи букви.

Преминали през трудности и радости, забравили за сълзичките в очите си при изучаването на азбуката, днес учениците спориха коя е най-важната буква, рецитираха и пяха песни със светнали личица.

Първолачетата, водени от своята учителка г-жа Трифонова, се надпреварваха да демонстрират знания и умения при подреждането на гласните и съгласните букви в прозорчетата на къщичката им. С увереност работиха в екипи, като показаха удовлетворение от изпълнените езикови задачи. Стигнаха до съкровеното „Вече мога да чета и пиша “. За старанието си получиха чудесни награди.

С малко тъга се сбогуваха с пъстрото Букварче и казаха “Здравей!“ на неговите две сестрички – Читанката и Феята на знанието. Празникът бе озарен от весело настроение и незабравими емоции.

Директорът на училището поздрави децата и им пожела да продължават упорито да се учат и да четат книжки.  Г-жа Ангелова  връчи на всички грамоти за постигнатите успехи.

Тържеството завърши с вкусна торта, лакомства и много изненади.

Този ден се превърна в празник на грамотността, на знанието, на светлината.                                                                                          

Попътен вятър, мили първокласници, във вълшебството на четенето!