На 11 май ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ чества своя патронен празник – Денят на светите братя Кирил и Методий. Още една празнична дата, още една година в светлата история на нашето училище.

Дойде май. Отново е празник.

В седмицата предхождаща 11 май бяха подготвени и реализирани редица мероприятия. Началото беше поставено с изложба на детски рисунки на тема „Училището в моите очи“. При голяма активност се проведе конкурс за краснопис и правопис с учениците от групите за ЦОУД I-IV клас. С творбите на най-добрите ученици беше направена изложба, а участниците получиха грамоти. Децата от групата за задължително предучилищно образование посетиха училищната библиотека и разгледаха музейната сбирка. Беседи и презентации запознаха ученииците от различните класове с живота и делото на братята Кирил и Методий.

Празничният 11 май започна с поднасяне на венец на паметния знак на училището и продължи с литературно-музикална програма. Песни и стихове огласиха училищния двор.

Директорът на училището г-жа Снежина Добрева поздрави всички, които носят в сърцето си делото на двамата първоучители свети Кирил и свети Методий, дарили словото на славянските народи. Словото, що крепи умовете и сърцата, словото, що дава светлина. Госпожа Добрева пожела на всички да работят усърдно и неуморно, да имат силен дух и воля, да вървят напред по пътя на просвещението.

Празникът е специален за всеки един от нас. А, тези, които са представили и защитили името на училището, постигнали успехи на олимпиади и конкурси получиха награди.

Изявите на учениците в арт ателие, рисунки на асфалт, карнавал на любими приказни герои, музикални изпълнения, игри на тенис, футбол, баскетбол изпъстриха деня с много веселие, забавления и приятни емоции.

Честит празник, любимо училище!

Върви напред, постигай, дерзай!