Състезание за майсторско управление на велосипед

velsНа 20.03.2014год. в ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово се проведе състезание за майсторско управление на велосипед. Организатор на състезанието бе училищната комисия за безопасност на движението по пътищата с председател П.Ханджиев – ПДУД.

В надпреварата се включиха общо 30 ученици от 3 до 7 клас. Състезателите трябваше да преминат през трудно трасе с велосипед. За всяко нарушение им се начисляваха наказателни точки. За победителите в двете възрастови групи бяха предвидени книги и грамоти, които бяха връчени от директора на учебното заведение г-жа Тинка Атанасова.

На първо място в групата ІІІ – ІV клас се класира Петър Георгиев Янев от 4б клас, който премина трасето за 28,33 секунди, втори остана Георги Димитров Костадинов от 4б клас, а на трето място се класира Пламен Тодоров Димитров от 3б клас.

На първо място в групата V – VІІ клас се класира Стелиан Христов Тодоров от 7в клас, който премина трасето за 23,57 секунди, на второ място се класира Васил Иванов Димитров от 6б клас и на трето място Михаил Димитров Димитров от 7а клас.

Всички възпитаници на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, които се включиха в състезанието за майсторско управление на велосипед получиха от директора на училището грамота за отлично представяне.

На участниците в състезанието и на присъстващите учениците бяха припомнени и основните правила за безопасност на движението по пътищата, които те трябва да спазват като велосипедисти.[nggallery id=119]