Довиждане, начален етап – ІV „А” клас

„Една усмивка, една сълза и много скъпи спомени

 

На 20.06.2022г. учениците от ІV „а” клас  с класен ръководител Миглена Терзиева отпразнуваха тържествено завършването на начален етап на основната образователна степен. Гости на празника бяха г-жа Снежина Добрева – директор на училището, г-жа Пенка Костова – заместник-директор, много родители и приятели.

Празничната програма бе посветена на обичта към училището и учителите, родния език, класната стая и приятелството. Четвъртокласниците отправиха благодарност към директора на училището и към всички учители, които са им преподавали.

С много обич и грейнали от щастие очи, децата рецитираха стихотворението „Моята учителка“.

С много мили думи  учениците поздравиха своите родители за проявените грижи, внимание, подкрепа и велико търпение към тях.

Празникът продължи с мисли за истинското приятелство, като едно от най-прекрасните неща на света. Приятелството, създадено в училище е най-ценния дар, който човек притежава.

Децата се изявиха и като талантливи артисти. Представиха няколко хумористични сценки, посветени на общуването между учител и ученик.

Изпятите с емоции и артистизъм песни „Еко рап”, „Хвърчило” и „Ваканция” бяха аплодирани от всички гости на празника.

Атмосферата беше изпълнена с усмивки, сълзи и спомени. 

Поздравът отправен към децата и родителите от  госпожа Терзиева разчуства всички:

„Аз исках да ви науча не само на уроците, написани в учебника, а лице в лице да се срещате с трудностите и да ви покажа как по-леко да ги преодолявате, да търсите и откривате верния път, да разбирате кое е добро и кое е зло. Ако съм направила това, ако вие сте умни, уверени в своите сили и възможности, добри и истински приятели, значи съм изпълнила своя дълг. Вие сте най- прекрасните деца, които ме дариха с любов и светлина.  Знам, че сте готови за предизвикателствата, които ви очакват. Щастлива съм, че бяхте част от моя живот, а аз бях част от вашия.”