Ден първи от новата учебна година

Първи учебен ден – ден неповторим, усмихнат и вълнуващ! Ден, който се превръща в празник за всеки българин, скътал желанието  си за знание в сърцето и понесъл нестихващия порив за наука.

На този ден училищният двор се изпълни с една приятна суматоха и весела глъч от превъзбудени родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиви празнично  облечени деца.

Тържественото начало беше дадено в 9.30 часа с издигане на националния флаг и посрещане на знамената.

Гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово в празничния ден бяха Стоянка Бургасчиева  – главен експерт  „Общинска просвета“ в община Елхово, много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището –Снежина Добрева.  В своето слово тя се обърна към най-важните в този ден – малките първокласници, и им пожела: „Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на положителни резултати в края му.“ На  всички ученици, техните родители  и учителите пожела ползотворна и успешна учебна година, като подчерта огромната отговорност на учители и родители с думите: „ Всеки от нас, отдавайки себе си на децата, с любов и професионализъм поставя основите и гради общото ни бъдеще.“

Приветствия и най-добри пожелания към ученици и учители отправи г-жа Бургасчиева.

Поздравителни адреси пристигнаха от Началника на РУО Ямбол –  Стойко Стойков, от Кмета на община Елхово – Петър Киров, от Председателя на обществения съвет към училището – Йовка Димитрова.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха малките първокласници, които за първи път прекрачиха свещения праг на училището, за първи път чуха първия школски звънец.

През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – Миглена Терзиева и Стойка Кънева.

Честита успешна и ползотворна 2022 – 2023 учебна година!