ПРАЗНИК НА ЦИФРИТЕ И КОЛЕДНИ ТЪРЖЕСТВА

Декември е….  Месец на най-очакваните празници.

На 20.12.2022 г. с голямо желание и вълнение учениците от „1 „А” клас с класен ръководител г-жа Миглена Терзиева потопиха в света на приказната математика своите гости г-жа Снежина Добрева – директор на училището,  г-жа Пенка Костова – заместник-директор, г-жа Д. Георгиева – възпитател, родители и приятели.

Весели и засмени децата представиха изучените цифри и математически знаци, решаваха задачи, изпратени от дядо Коледа, размишляваха и се забавляваха и със задачи-шеги. Отговаряха много бързо, точно и вярно, за което получаваха награди и „Сертификат” за ученолюбиви, знаещи и любознателни ученици.

Празничната  украса бе допълнена и с пожелание за „Весела Коледа!”, което децата отправиха към всички присъстващи, като решиха задачи, чиито отговори съвпадаха с буквите.

Изпяха най-красивите песни, посветени на математиката, на Коледа и зимата. Артистичните си изяви децата показаха и в изпълненията на стихове. Рецитираха  под съпровода на песента „Тиха нощ, свята нощ“.

Вълшебството на коледните празници се усети, чрез множеството изненади и подаръци, които учениците получиха за своята първа изява от гостите, учителите и родителите за положения труд и великолепното си представяне.

На 22 декември два празника в едно – Коледен празник на цифрите в I „б“ клас отпразнуваха малките ученици с класен ръководител Стойка Кънева.

Дълго време течеше подготовката за тържеството, в която се включиха и техните родители. Децата научиха стихотворения и песни, самите те бяха живи цифри и знаци, изявиха се и като артисти. Специален гост на празника им беше Математиката, която провери знанията им с няколко забавни логически задачи.

Естествено в навечерието на Рождество Христово коледният дух се усещаше навсякъде. Първокласниците с вълнение очакваха Дядо Коледа, на който предварително бяха написали писма със своите желания. За да провери знанията им на празника, той ги изненада със специално подготвени и изпратени по електронната поща за тях „Задачки-закачки за първолаци“. Учениците с ентусиазъм показаха пред своите гости какво са научили по математика и за да е още по-празнично настроението изпяха песента „Коледна приказка”.

Вълнението на децата беше най-голямо, когато получиха грамоти, подаръци и лакомства – награда за знанията и старанието им в началото на първата година от техния училищен живот.

А с трепет и голямо вълнение децата от Група за ЗПО с учител Детелина Михова посрещнаха Дядо Коледа, който пристигна с голям чувал пълен с подаръци. Децата поздравиха своите родители, гости и Дядо Коледа с много песни, стихчета и танц на джуджетата.

Гости на тържеството бяха  г-жа Снежина Добрева – директор на училището и учителите на бъдещите първокласници – г-жа Стела Гаджонова и г-жа Светлана Иванова.