Празник на буквите в I Б клас

След месеци на усилен труд, упоритост, много прочетени и изписани страници, най-после дойде и време за забавление – Празник на буквите!

На 06 април, под мотото „Ние вече сме грамотни“ премина откритият урок по български език и литература в 1“б“  клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Първолачетата, водени от своята учителка Стойка Кънева с професионализъм и много обич, доказаха пред родители, учители и ръководството на училището, че уверено вървят по пътя на знанието и заслужено получиха много награди.

С непринудена артистичност те пяха, рецитираха, представяха букви от азбуката, отгатваха гатанки. С голямо желание и увереност се впуснаха в мисията за спасяване на пленената Читанка, като помагаха на буквите и изпълняваха граматически упражнения. В края на тържеството с радост и малко тъга се сбогуваха със своя пръв приятел в училище – Букварчето и приветстваха с „Добре дошла!“ – Читанката.

С широко отворени очи към знанията първолачетата показаха, че са готови за предстоящите предизвикателства. Те обещаха, че ще бъдат упорити в  усвояването на знанията и  успешно ще се трудят и в бъдеще. Защото да си грамотен не означава единствено да можеш да четеш и пишеш. Това е само началото. Означава и да си жаден за знания, да се стараеш да живееш според поуките, открити в книгите.

Нека пожелаем на малките ученици да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието. И да помнят, че БУКВИТЕ НОСЯТ СВЕТЛИНА!