Наградени ученици от ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ – гр.Елхово в Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

В гр.Ямбол на 10.05.2023 г.  пред зала Диана бяха наградени участниците в Областния етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Той е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи в партньорство с Министерството на образованието и науката. Идеята на конкурса е да обхване познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и пожари, както и начините на поведение и действие при тях.

От ОУ“Св.св.Кирил и Методий“-гр.Елхово награди получиха във II-ра възрастова група- от 11 до 13 години-учениците: I-во място за Николай Михаилов ученик от  пети „б“ клас и III-то място за Мирела Испирова-ученичка от пети „а“ клас.

Учениците под ръководството на своя учител по изобразително изкуство г-н Ангел Трънков показаха в творбите си професията на пожарникаря и готовността му за оказване на помощ при спасяване на хора и желание за участие в доброволческа дейност.

Участниците, класирани на първо, второ и трето място в областния етап се класират за участие на националния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Представители РДПБЗН-Ямбол изказаха благодарност на участниците и  преподавателят им за проявения интерес и старание!