31 май – ВЪЛНУВАЩ МИГ В УЧИЛИЩЕ

Завършването на първи клас е специален и емоционален момент, както за учениците, така и за техните учители и родители.

Нетърпеливи и с приповдигнато настроение учениците от I „А” клас отпразнуваха своя празник „Вълшебството да чета и пиша”. Цветната стая, украсена с балони, посрещна децата. Те с радост и много настроение показаха на своите гости натрупаните знания и умения, и демонстрираха своите таланти. Рецитираха, разказваха за буквите, сбогуваха се с любимото „Букварче” и посрещнаха с много обич „Читанката”- учебника Вълшебник. Децата с лекота решаваха задачи, откриваха думи в кръстословица. С гордост издекламираха стихотворението „Аз съм българче”. Разказваха за китната ни страна и нейните богатства. Зарадваха всички гости с много стихове и песни. Те дадоха заявка за своята готовност да покоряват върховете на науката. Убедиха всички присъстващи, че винаги ще носят в сърцата си искрата на знанието.

С много вълнение и гордост получиха своите удостоверения за завършен първи клас. С радост всяко дете прие своята грамота за показани резултати в обучението, удостоверение за грамотност, читателски дневник, портфолио и списък с книжки за 2 клас. Немалка радост предизвикаха подаръците, които получиха. А най-голямата изненада бе – прекрасната и вкусна торта-книга от родителите, за труда на техните малки пчелички.

Г-жа Терзиева благодари на учениците за трудолюбието им, за старанието по пътя към събиране прашеца на знанието, за извършените добри дела, за това, че могат да вървят напред и нагоре уверено и заслужено. Пожела им „Весела лятна ваканция, изпълнена с много щастливи игри и забавления!”.