Ден на книгата в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”- гр. Елхово

На 16.04.2014 г. в ОУ„Св.св. Кирил и Методий“- гр. Елхово се проведоха мероприятия, посветени на  Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Денят започна с инициативата „Дари книга за училищната библиотека 2014”.

Основната цел на кампанията беше да събере книги, прочетени вече от децата, за да се обогати библиотечния фонд в училищната библиотека и всяко дете да почувства удовлетворението да споделя с другите. [nggallery id=137]

Празникът на книгите продължи с „Карнавал на приказните герои”.

 На празника присъства г-н Пенко Ханджиев – помощник директор, учебна дейност, учители, ученици, родители и приятели.

Истински карнавал на приказните герои сътвориха учениците от четвъртите класове, под ръководството на своите преподаватели – г-жа Стела Гаджонова, г-жа Стойка Кънева и г-жа Миглена Терзиева.

С огромно желание и завиден актьорски талант децата се изявиха на сцената като известни герои от любими приказки, драматизираха, пяха и танцуваха. С настроение, оригиналност и много усмивки  в празника се включиха Палячо, Феите, Спящата хубавица, Пепеляшка,  Принцове, Малкият принц, Пинокио, Лъвът, Пипи Дългото Чорапче, Червената шапчица, Вълчо и Лисана, Котаракът с чизми и мишлетата. Героите Хитър Петър и Настрадин Ходжа. Яйцата и техните художници ни потопиха в атмосферата на наближаващия светъл християнски празник – Великден.

Вдъхновени от магията на приказките, участниците се почувстваха като истински артисти. Вълшебната атмосфера успя да трогне и вдъхнови малки и големи. Всички бяха обхванати от магията на приказките и не искаха карнавалът да свършва. На финала участниците извиха кръшно и весело право хоро.

            Празничният ден завърши с поздрав към участници и гости на събитието  от помощник директора – г-н Ханджиев. Той пожела на всички много здраве и весели празници.[nggallery id=138]