Първи учебен ден – един прекрасен ден и едно прекрасно начало!

Начало на Новата учебна година – ден, изпълнен с надежди, с трепет, с цветя и усмивки. Начало на напрегнат труд за постигане на успехи в обучението и възпитанието на най-скъпото за всеки родител и най-ценното за една държава – Негово Величество детето!

Тържественото начало беше дадено в 9.00 часа с издигане на националния флаг и посрещане на знамената.

Гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово в празничния ден бяха г-жа Пепа Кючукова- заместник кмет на община Елхово, представители на обществения съвет към училището, преподаватели пенсионари от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището –Снежина Добрева.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха малките  първокласници, които за първи път прекрачиха свещения праг на училището, за първи път чуха първия школски звънец.

През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – Стела Гаджонова и Светлана Иванова.

През шпалир от ученици и със звън на училищното звънче влязоха в сградата  най-напред първокласниците, а след тях и всички ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Началото е поставено. Очаква ни една успешна учебна година!

 

Скъпи ученици, учители,

Уважаеми гости,

 

На прага сме на нова учебна година – поредна за някои ученици и учители и първа за други, но за всички нова.

Нека с нагласата, че ни предстои една успешна, учебна година, посрещнем първия учебен ден – 15.09, и открием новата 2023-2024 г! Нека тя е едно добро начало за учениците, за учителите и всички работещи в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр-Елхово.

15.09 е денят, в който всички ние – учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет. Подържайки огъня на знанието, училището е успяло да превърне всеки от нас в образован гражданин.

Нека с откриването на новата учебна година да отворим нова страница в историята на училището ни, призовано да подготвя младите хора за успешна реализация в живота, да възпитава личности със самочувствие, уверени в себе си, убедени в своята неповторимост, изповядащи вечните човешки ценности.

Обръщам се към вас, скъпи първокласници,

Вие за първи път прекрачвате прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители    г-жа Стела Гаджонова и г-жа Светлана Иванова.    Те ще ви поведат по пътя на знанието и ще открият пред вас нови хоризонти за красота и добро.

Обръщам се към вас уважаеми колеги,

Желая ви здраве и духовна сила в мисията ви да дарявате знания на младите хора. Вярвам, че ще бъдете все така отговорни в преодоляване на новите предизвикателства. Нека учебните часове са изпълнени с всеотдайност, грижа и много любов към нашите деца. Вашата професия е мисия, защото освен знания и умения формира и нравствени добродетели у младите хора.

Обръщам се към вас уважаеми родители,

Честит да бъде най-слънчевият септемврийски ден! Вие сте нашите партньори. От успеха на вашите деца зависи нашето утре. Искайте най-доброто за тях! Вярвайте на учителите и не забравяйте, от вашия пример зависи дали децата ви ще станат добри хора. За да успеят вашите деца, ние –учителите, и вие- родителите, трябва да положим много грижи и старание, за да  успеят децата ни, защото те са смисълът на вашия живот и на нашата работа.

Скъпи ученици,

Стъпките по пътя на знанието са бавни и трудни, но винаги носят резултат. Пожелавам Ви неуморност и постоянство.Учете, мечтайте, играйте, творете!

Скъпи колеги, родители, ученици и гости поздравявам ви с новата учебна година. Нека силата на знанието ни води напред и светлина да озарява пътя ни!

На добър час и успешна учебна година!

 

Снежина Добрева

Директор на ОУ“Св. св. Кирил и Методий“

гр. Елхово