Патронен празник на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

11.05 (45)_800x600Днес 11 май в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ чества своя патронен празник. По традиция празникът на училището се чества в деня, в който православната църква почита паметта на двамата братя първоучители.

Тържественият концерт се проведе в актовата залата на училището.

Да споделят празника с ученици, учители и родители бяха дошли: кметът на община Елхово Петър Киров, Пепа Кючукова – председател на училищното настоятелство, Пенка Илиева – Началник на РИО Ямбол, Жана Ангелова – гл. експерт в община Елхово, членове на училищното настоятелство, учители, пенсионери и възпитаници на училището.

В поздравителното си слово Тинка Атанасова – директор на училището, с гордост отбеляза, че днес училището достойно осъществява своята мисия – осигуряване на високо равнище на общообразователна подготовка и формиране на личности с широка обща култура и изразена гражданска позиция.

Поздрав към присъстващите отправиха кметът на община Елхово г-н Петър Киров и г-жа Пенка Илиева – началник на РИО Ямбол.

Празничната програма беше изпълнена с много настроение и емоции. На сцената  с песни, танци и художествено слово се изявиха талантливи ученици от начален и прогимназиален етап.

Концертът завърши с общо изпълнение на вечната песен „Моя страна, моя България“.[nggallery id=148]