Лекция по БДП в ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово

Днес, 9 октомври пред учениците от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово бе изнесена лекция от служители на пътна полиция от РУ Елхово – полицейски инспектор Пламен Иванов и младши инспектор Даниел Топалов, свързана с безопасното придвижване, пресичане и основните  задължения на учениците, като участници на пътя.

Инспектор Иванов запозна всички ученици от първи до седми клас със задълженията им като участници в движението, като пешеходци и като велосипедисти. Изясни, кои се считат за пешеходци, какви са задълженията им, какви правила трябва да спазват и какво им е забранено. Запозна учениците и със задълженията им като участници в движението по пътищата, като велосипедисти .

Инспектор Топалов  запозна учениците с индивидуално електрическо превозно средство /електрически триколки или тротинетки/, които те използват и трябва строго да  спазват правилата за движение по пътищата.

Служителите предствавиха униформата на пътните полицаи и тяхната работа.

Инспектори Иванов и Топалов пожелаха на учениците здраве, да бъдат разумни участници в движението по пътя и да спазват правилата за движение.