УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

Днес 18.10.2023 г., г-н Милен Неделчев – представител на Фондация „Въздигане“  изнесе пред учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово лектория на тема: „Заветът на Българите“.

По интересен и завладяващ начин той предаде на децата от 3 а клас и 3 б клас завета на великия Хан Кубрат. Бащата на Хан Аспарух-основателя на Българската държава, завещава на своите деца и оставя мъдрост, благодарение на която днешна България е една велика държава.

Чрез сноп от пръчки, г-н Неделчев се опита да демонстрира на учениците силата на това да бъдат задружни и изпита тяхната мъдрост. Една пръчка може лесно да се счупи, но цял сноп не би се прекършил и от най-силния.

Той се обърна към децата с призива: „Бъдете задружни, където и да ви отведат пътищата. Помнете корените си и непрекъсвайте връзките помежду си. Силата е в единството, защото: „Заедно можем всичко.“.

В края на лекторията от името на фондацията, г-н Неделчев подари на всички книга, чрез която да се докоснат до историята на България, да научат нейното славно минало и да са горди, че са потомци на велик народ.

Благодарим на Фондация „Въздигане“, ще Ви очакваме отново!