Европейска седмица на програмирането, 07-22.10.2023 г.

Европейската седмица на програмирането в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр.Елхово, общ.Елхово, обл.Ямбол, се отбеляза по интересен и забавен начин. Третокласници, участници в клуб по интереси „основно ниво“  за допълнителни занимания по ключови дигитални умения по проект BG05M2OP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ работят в https://code.org/, където тренират и развиват умения за работа с мишка, извършват действия с плъзгане и спускане на блокове в адаптирана визуална среда, подреждат мозайка и създават кодове задвижване.

Четвъртокласниците, участващи в група по занимания по интереси „Дигитален свят“ изготвиха проекти на тема „Дигиталните устройства. Правила за здравословно и безопасно използване на дигитално устройство.“ и „Безопасно и отговорно поведение в Интернет.“, с които искат да представят основни здравни и етични правила при работа с дигитално устройство и при ползване на Интернет.

Учениците от пети клас се запознаха с първите стъпки за програмиране с Minecraft, където въображението не познава граници и приключенията ги очакват на всяка крачка. Някои от учениците от пети клас ще продължат да творят в групата по занимания по интереси „Enter“, където ще се превърнат в магьосници на програмирането, ще се потопят в пленителното царство на блоковете и мобовете.

Учениците от шестите класове се потопиха в направление да търсят информация за „Интернет на нещата“. С вълнение и интерес те изработиха табло, което поставиха на видно място в училище, за да могат и другите ученици от училище да се запознаят с „Интернет на нещата“.