Иде Коледа!

Отброяваме последните дни до святата коледна нощ, когато всеки от нас ще си пожелае това, което най-силно желае и ще повярва, че със светлината на Рождество то ще се случи.

През седмицата в ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово се проведе коледен базар с изработени от учениците изделия. Събраните средства ще бъдат предадени за благотворителната кауза организирана от Община Елхово.

В очакване на по-добри дни, семейно щастие и благоденствие учениците се подготвиха за своето коледно тържество.

В празничния 20 декември, денят Игнажден училището посрещна гости за коледния концерт. Присъстващите в залата бяха развълнувани и изпълнени с настроение и вълнение от предстоящото събитие.

Поздрав към всички отправи г-жа Снежина Добрева – директор на училището. Тя пожела здраве, успех, радост и удовлетворение от постигнатото в името на бъдещето на училището. Да бъде радост в очите и мир в душите!

Малки джуджета се появиха на сцената и поздравиха всички с песен.

Настроението се повиши с появата на Дядо Коледа, а песни и танци огласиха залата.

По стар български обичай добри гости коледари, с песни за здраве, плодородие и благополучие поздравиха присъстващите. Пяха за момата, за ергена и пресъздадоха част от коледарския обичай. Групата представи непреходните български традиции. Благословиха стопаните и получиха дарове.

След последните вокални изпълнения в залата се изви кръшно хоро за радост на всички.

Коледа е празник, който ни подсеща за силата на любовта и разбирателството.

Нека магията на празника направи всеки щастлив и изпълни домовете със здраве, радост, смях и незабравими моменти!