Празник на буквите

За учениците от I „А” клас 27.03.2024 г. бе специален ден, защото се сбогуваха с Буквара и за пръв път се докоснаха до страниците на Читанката.

Малките първокласници, водени  от своите учители – г-жа Стела Гаджонова и г-ца Станимира Ламбова, показаха пред гостите на тържеството – г-жа Снежина Добрева – директор на училището, г-жа Пенка Костова –ЗДУД, родители и приятели, че отлично са усвоили „магията” на четенето и писането.

Пяха, рецитираха, танцуваха – създадоха една истинска феерия от емоции. Безгрешно подредиха буквите „на въртележка” и предизвикаха много усмивки със своите скоропоговорки.

В края на празника заслужено получиха подаръци и вкусна почерпка.

Пожелаваме им да бъдат четящи деца, четящи възрастни, защото четенето е първо стъпало към мъдри дела!

Много цветно и емоционално премина тържеството на учениците от І „б” клас под наслов „Азбуката вече знаем”. Първокласниците празнуваха покоряването на поредния връх в своето обучение – запознаването с всички букви от нашата азбука. Малките ученици пяха песни и рецитираха стихотворения за буквите. Взеха си сбогом със своето първо другарче – Буквара. Тържествено обещаха, че няма да го забравят и с желание ще общуват с неговите следовници – читанката и книгата. Всяко дете получи свидетелство за грамотност и за подарък книжка, която ще бъде негов верен приятел по пътя на знанието.

Г-жа Снежина Добрева, директор на училището, поздрави учениците и им пожела да се учат с желание и упоритост, за да се радват на успехи и да бъдат щастливи.