Спортното мероприятие „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат“

На  17.04.2024 г. в лятното кино  на гр. Ямбол ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Елхово взеха участие в спортното мероприятие „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат“. То беше организирано от  Главна дирекция „Национална полиция“ с подкрепата на съюза на пивоварите в Република България.  Мероприятието е превантивна кампания срещу употребата на алкохол от деца под 18-годишна възраст. Целта е популяризиране на физическото възпитание и спорта, като възможност за изява сред подрастващите и ограничаване  извършването на престъпни деяния и противообществени прояви от деца.

Съгласно регламента в спортното мероприятие участваха 5 отбора по 14 ученици от 5 клас на училища от общините: Ямбол, Стралджа, Скалица, Болярово и Елхово.

Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Елхово с ръководител Минчо Стоянов  се класираха на второ място и получиха грамота, статуетка с надпис мотото на мероприятието, медали и други изненади.  Заедно със спортистите участие взеха  учeници от група за занимания по интереси „Синхрон“ с ръководител Стоян Иванов, които се представиха с музикални изпълнения.