Трети национален ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол ‘24“

На 17 май се отбелязва Международния ден на предизвикателството и Ден на българския спорт.

Проявите в Международния ден на предизвикателството нямат състезателен характер и не излъчват победители. Идеята е този ден за спорт и физическа активност всички, които желаят, да отделят 15 минути от времето си за някакво спортно занимание или физическа дейност. Той се провежда ежегодно от 1983 г. в над 100 страни на всички континенти.

На 18 май в Линеен парк „Тунджа“ се проведе Трети национален ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол ‘24“. В мероприятието участваха ученици от втори и шести клас на ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово. Те се представиха успешно, благодарение на учителите си Стойка Кънева и Минчо Стоянов.

Община Ямбол инициира и насърчава физическата активност на учениците в българските училища. Под мотото „Играй гимнастика – бъди здрав“ учениците бяха въвлечени в двигателни упражнения, които насърчиха конкуренцията, издържливостта, бързината, ловкостта и гъвкавостта, като фактор на въздействие за разгръщане на способностите.

Националният ученически фестивал по утринна гимнастика в гр. Ямбол е включен в Спортния календар на МОН и подкрепен от Министерството на младежта и спорта и от Българската асоциация спорт за учащи. Паралелно с инициативата на община Ямбол се проведе и инициативата „Спортувай с президента“. Тя е под патронажа на президента на Република България – г-н Румен Радев. Целта е да се насърчават младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни и да се научат на уважение и ценности.

Участниците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“- гр. Елхово получиха Поздравителен адрес от кмета на Община Ямбол и купа от Българската федерация „Спорт за всички“.

Надяваме се, че догодина отново ще се срещнем!