Нашите участия

 

На 29 май ученици от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – град Елхово  се включиха в   Националното шахматно турне „Асеневци“.  Те се потопиха в интересната игра и показаха завидни шахматни умения.

Мотото „Да развием естествения интелект у децата!“ направи шахмата достъпен за деца в малкия ни китен град, давайки равен шанс за интелектуално развитие. Партньори на „Национално шахматно турне „Асеневци“ са повече от 40 общини из цялата страна. Събитието се проведе под патронажа на г-н Петър Гендов, кмет на община Елхово и събра участници от различни възрасти, показвайки, че шахматът е игра за всеки. Г-н Гендов и г-н Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово опитаха по една партия с Митко Тодоров и Николай Ангелов – ученици от IVА и  IVБ и ги поздравиха за интереса им към шаха.

Във вълнуващ спектакъл на 29.05.2024 год. в Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс гр. Елхово се превърна заключителният концерт на момичетата и момичетата от школата по пиано на старши учител в ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – град Елхово – г-н Стоян Иванов.

Родители, учители и приятели чуха музикалните изпълнения на децата и сърдечно ги аплодираха. За прекрасната атмосфера допринесоха и изпълненията на ВГ “ Яница“.

На 30 май гости на ЦПЛР-ОДК-Елхово бяха участниците в литературния конкурс „Моят незабравим учител“, родители и хората,  вдъхновили децата да пишат и рецитират – техните учители!

Жури в състав – г- жа Митка Аргирова и  г- жа Виолета Трифонова- оцени всеки представен текст и всеки клип.

Всяко дете, участвало в литературния конкурс получи Благодарствено писмо и талонче за сладолед от собственичката на фирма Диана 77.

От ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – град Елхово награди получиха:

За авторски текст – Първо място – Кристалина Йорданова – III б клас и Второ място – Мария Садат – IV а клас.

За изразително рецитиране на стихотворение – Трето място – Мартин Йорданов – III б клас.

На 31.05.2024 г. се проведе традиционния събор „Тунджа пее и танцува“. Група „Синхрон“ под ръководството на г-н Стоян Иванов изпълни песни, показващи красотата и традициите на страната ни. Индивидуалното изпълнение на Александра Атанасова от IА клас развълнува публиката и показа, че това е България!