Първи учебен ден!

Ново начало. 15 септември е специален ден. Той идва с последните летни усмивки и с първите есенни багри. Носи със себе си обещания за много знания и букет от пъстри емоции. Изпълнен със светлина и удовлетворение, той широко разтваря дверите на познанието и приканва учениците да се съберат и заедно да преминат през прага на непознатото, необятното, вълнуващото.

Тържественото откриване на новата учебна година е истински празник. Независимо дали за малки, или за пораснали деца всяко начало носи със себе си надеждата за по-добро, за по-красиво, за по-стойностно.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово постави началото на новата учебна 2024/2025 година. Начало, което винаги е изпълнено с надежди, с трепет, с цветя и усмивки. Свързано е с напрегнат труд за постигане на успехи в обучението и възпитанието на най-скъпото за всеки от нас – детето!

Денят е усмихнат. Носи се весела глъч. Училищният двор е украсен с цветя и балони, с красивите детски усмивки, огласен от жизнерадостни гласчета и песни.

Най-развълнувани  и нетърпеливи бяха малките първокласници. За тях вратата на познанието се открехва за първи път. През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – г-жа Детелина Михова и г-жа Мима Бичева.

Гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово в празничния ден бяха г-н Господин Брайков – заместник-кмет на община Елхово, г-жа Стоянка Бургасчиева – главен експерт на Общинска просвета – гр. Елхово, бивши преподаватели от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището – г-жа Снежина Добрева. Сподели своите очаквания и заяви своята убеденост, че предстои една успешна учебна година, защото са положени усилия да се осигурят най-добрите условия за обучение и възпитание на учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово. „На прага сме на новата 2024/2025 учебна година. Днес посрещаме първия учебен ден – ден събрал в себе си вълнението, гордостта и устрема на един празник, който съпътства едно ново начало, което ще ни поведе по пътя на знанието и ще разкрие необятната сила на мъдростта.“, каза г-жа Добрева и пожела на всички здраве, успех и благополучие.

Поздравителни адреси пристигнаха от Началника на РУО Ямбол –  Стойко Стойков, от Кмета на община Елхово – Петър Гендов, от Председателя на Синдиката на българските учители.

Честит празник, на добър час и успешна учебна година!