Честит празник, учители!

 

 

Международният ден на учителя се отбелязва на 5 октомври в над 100 страни от света. Той влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО по повод годишнината от приемането на документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. Това става през 1966 г. и целта на документа е да се подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото.

В България учителите винаги са имали изключително сериозен принос за развитието на обществото. По времето на Възраждането те са сред пионерите, поставили основите на възстановяването на националното ни самосъзнание. Учителската професия изисква редица качества като търпение и себеотдаване, поради което тя е смятана за призвание.

5 октомври е прекрасен повод да поздравим любимите учители за празника им.

Ученици от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово също поздравиха с радиопредаване и изразиха своето уважение и респект към труда и усилията на своите учители.

Поздравяваме всички, които са пренесли през времето любовта към знанието и непреходните духовни ценности на народа ни! Нека не пресъхва изворът на вдъхновението Ви, независимо от превратностите и  трудностите на времето, в което живеем. Необходимостта от училище и учители е била и ще бъде, така както националният ни дух има нужда от Вашата подкрепа! Пожелаваме Ви здраве, лично щастие, професионални успехи и търпение по трудния път към знанието !

ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК!