Моите права и задължения в семейството

IMG_20150528_163640_600x450На 28.05.2015 г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Елхово с ученици от прогимназиален етап се проведе среща на тема „Моите права и задължения в семейството”. Разговорът бе част от планираните дейности на Постоянната комисия за работа с Училищното настоятелство и с родителите в училището.

Непринудено, но аргументирано учениците споделиха какви права имат в семейството си, как изпълняват своите задължения, как това помага на взаимоотношенията им с техните родители. Децата изразиха мнение какви права биха предоставили на своите деца, когато станат родители и какво ще изискват.

Интерес предизвика пъзелът, подготвен от организаторите. Учениците трябваше да наредят изречения с права и отговорности, подходящи за деца в тяхната възраст.

Най-активни участници в разговора бяха Дона Барулова от VІІ „а” клас, Георги Желязков от VІІ „б” клас и Тодор Иванов от VІ „а” клас.

В края на срещата членовете на комисията благодариха на всички присъстващи чрез музикален поздрав. Хубавата българска песен „Без радио не мога” още веднъж подсказа на децата, че освен да иска и получава човек трябва и да дава от себе си.

[nggallery id=200]