Вечните български песни – музикална викторина

CIMG7570_600x338Продължават изявите на учениците от ПИГ, включени в Проект BG 051PO001-3.1.06 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово.

С цел  популяризиране на хубавата българска песен бе проведена музикална викторина. Прозвучаха вечните песни на България като: „Хубава си, моя горо“, „Химн на Кирил и Методий“, „Една българска роза“, „Моя страна“, „Тих бял Дунав“ и др. Песните са тематично свързани, възпитаващи в патриотичен  дух, зареждащи с енергия и вдъхновение и оставащи в съзнанието на всеки българин до сетния му дъх.

Особено умиление предизвика песента на Любен Каравелов „Хубава си, моя горо“ с  посланията, които носи към идните поколения.

В чест на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България – прозвуча една от най-обичаните патриотични песни „Тих бял Дунав“.

Викторината завърши с прекрасното изпълнение на талантливите деца на България – Крисия, Хасан и Ибрахим и тяхната „Планета на децата“.

Така учениците не само слушаха хубава българска песен, но и отговаряха на въпроси, свързани с нея, съпреживяваха, пееха. Творческата ни изява бе  малък урок по родолюбие.

[nggallery id=201]