ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛАКА В ОУ“СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“

00_800x600Днес, 24.02.2016 год. в ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово бе отбелязан Денят на Розовата фланелка, който е всяка последна сряда на месец февруари. На този ден децата в много училища по света и у нас решават да се обличат в розово, за да кажат: „Не на насилието в училище!“.

Насилието в учебните заведения е на второ място, след това в семейната среда. У нас над 100 училища официално подкрепят инициативата.

Денят има и своя история. През 2007 година един ученик  в Канада отива на училище с розово поло. Заради облеклото си той става обект на агресия и насилие от свои съученици. За да го подкрепят, на следващия ден негови съученици събират 50 розови тениски и ги раздават в училището.

Оттогава последната сряда на февруари се превръща в символ срещу насилието в училищата, а розовите фланелки стават негов белег.

Учениците от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово пяха песни, рецитираха стихове и скандираха: „Не на насилието!“, „Не на тормоза!“, „Да бъдем добри!“. Денят беше отбелязан отново много емоционално, с усмивки и весело настроение. Вярваме, че стремежа към доброто ще продължи във всички нас!