Бъдещи първокласници гостуваха на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“– гр. Елхово

????

Училището! То е неразделна част от нашия живот!

То освобождава мислите и разширява хоризонтите ни.

Открива и стимулира нашите таланти.

Учи ни да уважаваме изкуството и културата.

Насърчава ни да живеем в хармония със себе си.

Училището е пазител на знанието.

То е мястото, където крепне и се калява българският национален дух.

В него звучи българска реч и се формира националното самосъзнание.

Днес, 29.03.2016 г. от 11,00 часа Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово отвори врати за бъдещите първокласници.

В продължение на час децата от детските градини бяха на гости на по-големите си приятели- учениците, които умело ги въведоха в училищната атмосфера.

В началото всички гости се събраха в празничната зала.  Госпожа Тинка Атанасова, директор на училището, поздрави  гостите и пожела на бъдещите първокласници да летят на крилете на детството, да не забравят своите приятели, смело да мечтаят и да продължат по пътя на знанието в нашето училище.

Учениците от начален етап  на основното образование показаха какво умеят, защото в училище не само учат,  но и се забавляват – пеят, танцуват, рисуват и спортуват.

Учениците от І А  клас изпяха песента „Първокласно”.

Второкласниците отправиха поздрав с песните „Игра” и „Мики Маус”.

С изпълнение на народни песни учениците от І Б клас  и Теодора – Мария Танчева от ІІІ А клас показаха, че не забравят своите корени и се гордеят, че са българи.

Децата в училище ценят приятелството. Затова свидетелства изпълнението на третокласниците на песента „Хей, приятелю, здравей“.

Поздрав към присъстващите бяха песните „Хвърчило“ и „Без радио не мога“ в изпълнение на седмокласниците от вокалната група към училището, носители на  бронзов медал и грамоти в  Националния конкурс „Музикални награди“ 2016 г.

С много любов и всеотдайност учителите в нашето училище предават знания и умения на своите ученици, намират път към сърцата им за най-важното в живота на всеки човек – човеколюбие, оптимизъм, любов към Родината. Учители и ученици, всички заедно, успяват да превърнат училището в прекрасна детска планета.

Песента „Планетата на децата“и танцът в изпълнение на учениците от четвърти клас бяха кулминацията на празничната програма.

Гостите имаха удоволствието да разгледат класните стаи, игротеките и да се убедят, че ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Елхово е красиво и приятно място. То дава сигурност и спокойствие на родителите, самочувствие и вяра на учениците, сила и увереност в способностите им, воля и желание за победа.

Децата от детските градини отнесоха в домовете си топъл спомен за първия си досег с голямото училище.