В ОУ”Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово бе открит сезона на колоезденето с училищно състезание с велосипеди

1_450x600На 31.03.2016 год. в ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово се проведе състезание за майсторско управление на велосипед  във връзка с предстоящата                        пролетна ваканция. На участниците в състезанието и на присъстващите учениците бяха припомнени основните правила за безопасност на движението по                    пътищата, които те трябва да спазват като велосипедисти. Организатор на мероприятието бе училищната комисия за безопасност на движението с председател Пенко Ханджиев – ПДУД.

Състезанието откриха малките ученици, които декламираха стихотворения и задаваха гатанки на участниците в състезанието.

Десет ученици от  V клас, разделени на два отбора, сглобяваха „Пъзели“ на пътни знаци и демонстрираха завидни умения за майсторско управление на велосипед.

Класирането бе отборно и се направи на базата на набрания брой точки от състезателите от отбора в двата кръга на състезанието. На първо място се класира отборът на пети “Б“ клас с 85 точки. С минимална разлика, второто място бе заето от пети“А“ клас. Директорът на училището г-жа Тинка Атанасова  връчи на отборите грамоти за отличното им представяне в състезанието и пожела на всички присъстващи ученици приятна и весела ваканция.