Завършихме четвърти клас!

20_800x600Днес бе последния учебен ден за четвъртокласниците от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово. Учебните часове се превърнаха в празнични тържества, събрали много спомени, емоции, надежда и мечти. Всички ученици бяха с най-красивите си дрехи, с най-прекрасното настроение… Усмихнати, жизнерадостни, огласяха класните стаи със своите изпълнения.

Часове по „Обич и приятелство“ – с много стихове и драматизации, час „Спомени“ със стихове за училище и  филм „Един неразделен клас“, в който са запечатани спомени от четирите години и час „Поздрави“, събрал благодарности към родителите и учителите беше подготвила за своите ученици от 4 „а“ клас г-жа Светлана Иванова.
Емоциите в тези часове развълнуваха всички – и ученици, и гости.

Танцът на момичетата впечатли гостите с уменията, грацията и чувство на ритъм, което те показаха и получиха заслужени аплодисменти и поздрави.

Наред със свидетелствата и грамотите учениците получиха, албум със снимки на класа, който винаги ще пази спомените от първите стъпки в училище.

„До сетния си дъх ще ви обичам,

До сетния си дъх ще бъда с Вас!“

С този стих, събрал в себе си обичта, любовта и смисъла на изминалите четири години, г-жа Мима Бичева се сбогува със своите деца от 4 „б“ клас. Като истински артисти те представиха пиесата „Вечеринка“ по разказ на Чудомир. Драматизацията беше толкова добра, че всички зрители се пренесоха в един импровизиран театър.

Опитах се да ви дам криле. Опитах се да ви науча да бъдете добри хора, но и да мечтаете. Надявам се, че съм се справила… “, с тези думи г-жа Бичева завърши празника и като знак на признателност получи усмивките, обичта и благодарностите на учениците си.

Учениците на г-жа Катя Кръстева от 4 „в“ клас отново изпревариха времето и се превъплътиха  в певци, в танцьори, в артисти, в телевизионни водещи. Те поведоха своите гости в едно вълнуващо пътешествие, започнало на 15.09.2012 г. и продължило четири неусетно изминали години. Показаха как са пораствали в ежедневните предизвикателства на училищните занимания. Всеки получи своето портфолио, в което се запазени контролни работи, рисунки, изделия от хартия, работени в часовете.

В рубриката „Спомени“ гледаха малка част от  диск, на който са запечатани тържествените мигове на многобройните празници, за които са се трудили с огромно желание да покажат, че обичат да пеят, да рецитират, да танцуват .

Усвоили са много знания и умения, научили са, че в живота без приятели са беззащитни и нещастни; че родителите са тези, които истински ги обичат и винаги ще ги подкрепят; че знанието е благо, което отваря повече врати и прави живота по-красив, по-богат, по-смислен.

Сред приятели успехът е значим, вдъхновяващ, достижим, а всеки един от учениците на 4 в клас е постигнал високи успехи и има с какво да се гордее. Затова, независимо дали ще бъдат отново заедно, в един клас, те си остават приятели завинаги, приятели и със своята първа учителка – г-жа Катя Кръстева.

Поздрави към бъдещите петокласници отправи г-жа Тинка Атанасова – директор на ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово.

Благодари на учениците за положените усилия през четирите години и за добрите резултати на националното външно оценяване.
Благодари на учителите, които с много загриженост и професионализъм подготвяха своите ученици през целия етап на начално обучение.
Изрази своята радост, че всички успешно завършват четвърти клас.
Пожела весела ваканция на всички ученици, да се радват на топлото слънце и на безгрижни игри, но да не забравят съветите и препоръките на своите първи учителки.
Пожела им още да четат книги и да обогатяват света си с вълнуващи приключения на  интересни герои. Да съберат сили и енергия за новата учебна година.

Весела ваканция, мили ученици!