Отново награди за талантливите деца от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово

6_714x600Ученичките Калина Димитрова от VIIА, Симона Кръстева от VIА, Кети Радева от VБ, Габриела Йорданова VIА, Нора Димитрова от VIВ взеха участие в  Националния конкурс за детска рисунка на тема „Детство мое – реално и вълшебно” в гр.Ловеч. В конкурса участваха над 800 творби от цялата страна. Рисунките на Калина Димитрова и Симона Кръстева бяха отличени с призови места.

На Калина е присъдена награда за плакат и творбата и краси поканите и плакатите за награждаването в конкурса и откриването на изложбата. Седмокласничката е изобразила на рисунката си дете яхнало пръчка, вдъхновена от детската песен “Детство мое”. Калина е талантливо дете, което обича да пее и рисува. Има редица участия и награди в конкурси, с което доказва, че в нашето училище учениците знаят, могат и доказват своите умения.

Симона Кръстева от VIА клас също участва редовно в различни конкурси за рисунки. Творбата на ученичката изобразява деца, играещи в облаците и символизира свободата и щастливото детство. Рисунката на Симона е класирана на второ място, за което тя получи медал и грамота.

Наред с грамотите, ученичките получиха и предметни награди, с което организаторите поощряват участието им конкурса – енциклопедии, материали за рисуване и др.

Много важно за нас е да отбележим, че основната причина за участието в тези конкурси и постигнатите успехи се дължат на преподавателя по изобразително изкуство Ангел Трънков, който упорито работи, обучава и подкрепя децата. Г-н Трънков  поздрави всички за участието и успеха. Пожела им още повече упоритост и много награди в предстоящите конкурси и незабравима лятна ваканция през, която да натрупат още повече вдъхновение.

Ние също поздравяваме и много се гордеем с всички упорити, талантливи и успешни ученици от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово!