„Не на трафика на хора!“

0_800x600По инициатива на Комисията по Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца жертви или в риск от насилие за взаимодействие при кризисна интервенция при ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово днес – 03.06.2016 год. се проведе среща-разговор за същността и аспектите на проявление на трафика на хора в световен мащаб и в частност за България.

В мероприятието взеха участие г-н Пенко Ханджиев – помощник директор, учебна дейност и г-жа Пенка Костова – помощник директор, учебна дейност, инспектор Георги Бакалов от РУ “Полиция” гр.Елхово, учители, възпитатели, родители и ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово.

На вниманието на участниците бяха представени презентация, късометражен филм за изкушенията пред младите хора, които най-често стават жертви на трафикантите и важна информация за самото явление –  трафик на хора.

Поради географското си положение страната ни е особено уязвима както за жертви на трафик, така и за мигранти, прекосяващи държавната ни граница.

Г-н Бакалов запозна участниците с особеностите на трафика на хора за нашия граничен район и отговори на въпроси на учениците.

Надяваме се, че с представените материали и интересната беседа се заостри интереса и, че това ще помогне за по-висока бдителност и внимание от страна на всички.