21 ноември – Ден на християнското семейство

2_600x438Днес в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово бе отбелязан празника Въведение Богородично – Ден на християнското семейство.

Комисията за работа с Училищното настоятелство и с родителите, съвместно с учениците от ІІІ А  и ІV Б клас показаха своята почит и уважение към своите родители чрез радиопредаване, в което споделиха, че християнското семейство е най-силната връзка между поколенията, основана на доверие и много обич между членовете му.

Семейството е извор на човешки живот, средата, в която трябва да се създават и развиват човешки добродетели и да се запазват основните християнски ценности и традиции.

Звучаха чудесните песни „Песен за семейството” и „Мама, татко и аз”.

За поредна година чрез изложба, посветена на християнското семейство, учениците изразиха по много пъстроцветен начин своето виждане за семейството. Учениците показаха, че във всеки дом – храм на доброто се зареждат с положителни емоции и сили, всички са щастливи и задружни.

Участниците пожелаха на своите учители и съученици всяко семейство да се подкрепя в хубави и лоши моменти в живота. Във всеки дом да има здраве, щастие, разбирателство и благоденствие.