ЕКСКУРЗИЯ ДО ГР. КОТЕЛ И С. ЖЕРАВНА

 

%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%be_599x600coeduem_logo-1

 

На 26.11.2016 г. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово проведе екскурзия до гр. Котел и с. Жеравна. В нея участваха 46 ученици от Iа клас, IIIб клас, VIIа клас и  VIIв клас и техните родители

Пътуването е по културно-образователна програма  „Опознай родината“ –  дейност заложена в   Проект „Различия, предразсъдъци и толерантност“ на КП 33.15 – 2016 на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Целта на екскурзията беше да се осъществи общуване в неформална среда и създаване на условия за социален диалог. Преодоляване на предразсъдъци. Подобрени взаимоотношения между ученици – ученици; ученици – учители; родители – деца; родители – учители;  усвояване на  умения за по-добро общуване, за ограничаване на конфликтни ситуации.

Учениците, техните родители и ръководителите по проекта посетиха експозицията „Котленски Възрожденци”, с Пантеон на Георги Стойков Раковски, гр. Котел, Природонаучен музей – гр. Котел, Къща-музей „Йордан Йовков” с. Жеравна и Къща- музей „Руси Чорбаджи“ с. Жеравна.

Неформалното човешко общуване между родители, ученици и учители беше изключително полезно. Водиха се непринудени разговори, споделяха се впечатления  пълни с емоции от новите преживявания. Участниците в екскурзията се заредиха с духовна енергия и мотивация за по-смислени делници.

Денят ще остане незабравим и чрез снимките направени в музеите и в задушевната възрожденска обстановка на Котел и Жеравна.