ИНТЕРАКТИВНА ИГРА “ПРОМЕНИ СВЕТА” В ОУ „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР. ЕЛХОВО

В ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – Елхово на 06.03.2017г. в Час на класа – в седмите класове – се проведе интерактивен час под надслов „Как България промени света като част от Европейския съюз“.

Интерактивната игра „Промени света“  запозна учениците с политиката за развитие на Европейския съюз, стимулира техния интерес и активно участие относно теми, свързани с развитието в глобален план.

Четири отбора – на политици, изследователи, еколози и учители, се включиха в играта, която изисква постигането на пет глобални цели – ликвидиране на бедността, здраве, образование, устойчивост и околна среда.

Всеки отбор избира своята кауза. Един ход се развива в рамките на една игрова година. Играта протича на ходове в равни фази, така че всеки отбор неизбежно поема поредица от рискове за постигане на целите си.

В рамките на играта всички участници играят заедно, помагайки си. Целта им е да постигнат целите за развитие, които играта им поставя, да се образоват  и да дадат своя принос в планирането и реализирането на европейските политики.