СПОРТЕН ПРАЗНИК В ОУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” по проект към ЦОИДУЕМ

 

 

 

 

 

 

 

 

Много усмивки и страхотни преживявания донесе спортният празник, проведен на 31.03.2017г. от 12.00 до 14.00 ч. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово, организиран по проект „Различия, предразсъдъци и толерантност“ по Конкурсна процедура 33.15-2016 г. на ЦОИДУЕМ (Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства).

Участваха всички ученици от I-VIII  клас, разпределени  в следните спортни игри: децата от I-те и II-те класове играха щафетни игри с обръчи, въженца, топки и кегли; момичетата от III-V клас участваха в турнир по народна топка по отбори, а момчетата от IV-VIII клас играха футбол, баскетбол и тенис на маса по отбори; VI-те класове участваха в турнир по волейбол. Проведоха се и състезания по въртене на обръчи и федербал в две възрастови групи: I-IV клас и V-VII клас.      

Игрите бяха оспорвани и изпълнени с много вълнуващи моменти. Във всички тях бликаше много енергия, ентусиазъм и спортен дух.

Съпричастни към проведените игри и състезания бяха много от родителите на участниците. В някои се включиха като жури, в други – взеха активно участие.

В празника се включиха и доброволците. Те следяха за спазването на правилата, за безопасността и спокойното провеждане на игрите.

Всички участници си тръгнаха заредени с позитивни емоции и чудесно настроение. Те показаха, че са талантливи и успешни,  мотивирани и добри във всичко, което правят.

Постигна се целта на празника да се избегнат негативните стереотипи и дискриминационни нагласи на децата от различните етноси.