ТЪРЖЕСТВО ЗА БУКВИТЕ В І „А“ КЛАС

 

Днес, 24.03.2017 г. учениците от І „А“ клас с гордост заявиха: „Ние вече сме грамотни“ . За тържеството се подготвяха още от първия час, когато се запознаха с  буквичката А. За всяка една буквичка научаваха кратка ритмична песничка и предлагаха танцови движения. И за тържеството се получи един весел мюзикъл, на който всеки първокласник изпя самостоятелно своята първа песничка на голямата сцена  с микрофон в ръка.

Артистките Биляна и Весела пресъздадоха спора между буквите А и Я. Пресиян  разкри истински актьорски талант, превъплати се в непослушника Пенчо и показа разкаяние от непослушанието на своя герой. Близнаците Митко и Теодор се скараха на Пенчо  и той осъзна грешката си.  Обеща да бъде отличен ученик, защото не е глупак, да ходи немил-недраг.

 Много се забавляваха всички – и учениците и гостите – с изпълнението на Ники в ролята на Незнайко и на Чавдар – в ролята на Смешко. Умникът Михаил се опита да им обясни, че няма да успеят в живота, ако са неуки, но не е сигурно, че го разбраха. 

С малко тъга се сбогуваха с Буквара, в ролята – Панайот, който с гордост заяви, че е свършил работата си успешно и с радост въвежда новите приятели на първокласниците – Книгата и Читанката. Умницата Рая, в ролята на книгата, обеща да води всички умни деца в чудния свят на познанието, в прекрасни приключения, които могат да видят само ако са умни и успеят да се научат да пият от съкровищницата  на мъдростта, която живее в книгите.

Читанката, изпълнена от чаровната Весела, обеща на първокласниците да им покаже и препоръча най-ценните книги, които да прочетат, за да тръгнат по верния път на познанието.

Красивата Диница си взе сбогом с куклите и играчките, защото всяка свободна минута ще използва за другаруване с книгите. Палавниците Георги Марков, Георги Хаджиев и Георги Василев си обещаха да стават с всеки ден по-умни, защото верни приятели ще им бъдат книгите. Ще се учат на мъдрост, на доброта и честност. Мълчаливките Султанка и Юлия кротко и много старателно пишат буквичките, думичките и успешно напредват всеки изминал ден. Бърбораната Гергана  е много уверена и артистична.  Джейсън малко неуверено, но много точно каза  своите думички. Божидар и Ема научиха буквите, сега се очаква да се запалят по четенето. Стоян и Нейко малко се плашат от буквичките, но като гледат другите деца, все повече се убеждават, че четенето не е лесно, но пък е интересно.

Гостите на тържеството, родителите на малките първокласници, се радваха със своите деца, останаха доволни, че всички малки ученици са справиха отлично с поетите отговорности. Празникът на буквите си имаше и втора и трета част. Във втора част всеки ученик получи от Читанката и  Книгата подарък – детска книжка с приказки, закупени от родителите.

За трета част се погрижиха отново майките – осигуриха вкусна почерпка за всеки ограмотен първокласник.

Ще запомним това тържество – то беше истински вълнуващо.

Класен ръководител: Катя Кръстева