ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

В Общинския етап на Националната викторина „Да запазим децата по пътя“ отборът на ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, след оспорвана надпревара придоби правото на участие в областното състезание, като се класира на I-во място с най-висок резултат.

Викторината има за цел да стимулира учениците да изучават правилата за движение по пътищата и се провежда в изпълнение на Националния календар за извънкласни дейности, съвместно с полицията, КАТ, СБА  и МОН.

На 20 април 2017 год. в Общински Детски Комплекс – гр. Ямбол се проведе областния кръг на Националната викторина. В състезанието участие взеха четири отбора,  победителите от общините: Елхово, Стралджа, Тенево и Ямбол. Състезанието се проведе в 3 кръга:
Първи кръг – 20 въпроса – Викторина;
Втори кръг – 20 въпроса – Решаване  на листовки;
Трети кръг – Повреди по велосипеда; Първа долекарска помощ; Сглобяване на пъзел – пътен знак.

Надпреварата беше оспорвана, а точките, които получиха учениците от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово са следните:
Първи кръг – 15 точки;
Втори кръг – 7 точки;
Трети кръг – 15 точки;
                 –   9 точки;
                 – 20 точки.
Общо 66 точки, най-добър резултат и съответно отново Първо място за нашите ученици!

Благодарим на участниците във викторината и честито на победителите: Даниел Димитров – 5А клас, Георги Иванов – 6Б клас, Илияна Мавродиева – 7Б клас, Георги Костадинов – 7Б клас и на ръководителя на отбора – г-жа Елена Стоянова!