Състезание „Аз обичам България“ по случай патронния празник на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово

                                                                                                                 Бъдете преблагословени,

о вий, Методий и Кирил,

отци на българското знанье,

творци на наший говор мил!

 

Днес учениците от групите на ЦДО показаха своята признателност към делото на светите братя Кирил и Методий чрез провеждане на състезание „Аз обичам България“.  Състезаваха се три отбора с ученици от V-VIII клас – „Бели лястовици“, „Великолепната четворка“ и „Смелите“.

В пет кръга участниците показаха своите знания за България – делото на Кирил и Методий и техните ученици, история на България, разпознаване на исторически личности, довършване на пословици и поговорки, слушане и разпознаване на български патриотични и народни песни. Учениците показаха знания, бързина и съобразителност.

Публиката подкрепяше отборите и аплодираше всеки верен отговор.

В края  състезанието на първо място се класира отбор „Смелите“ , на второ място – отбор „Бели лястовици“ и на трето място – „Великолепната четворка“. Всеки отбор получи награди и грамоти за отличното си представяне в състезанието.

Не беше забравена и публиката. Учениците трябваше да решат кръстословица, като за всеки верен отговор получаваха награда. Накрая в оцветените в червено квадратчета учениците прочетоха – Кирил и Методий –  патроните на нашето училище.

Прекрасни моменти, много усмивки и радост изпълниха сърцата на всички, които присъстваха и участваха в състезанието. Едно достойно представяне на знания за делото на светите братя Кирил и Методий и историята на България.