Продължава работата по проект BG051PO001 – 3.1.06

И през 2013 г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  гр. Елхово продължава работата по Проект  BG051РО001-3.1.06.“ Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Проектът е с национален обхват и включва периода от 01.01.2012 г. до 31.10.2014 г.

Отпочинали и пълни с енергия учениците участници в проекта с ентусиазъм изпълняват дейностите по самоподготовка, организиран отдих и спорт и занимания по интереси. Учениците от III ПИГ се  представиха с песни и стихчета за зимата и внесоха радост и веселие в групата. Децата от VI ПИГ показаха, че са добри математици и с лекота решават задачките. Спортен дух проявиха учениците от VII и VIII полуинтернатна група във футболна среща. Учениците от останалите полуинтернатни групи също показаха желание и умение за работа в часовете по самоподготовка.

От работата през изминалата една година по проекта ученици и родители вече разбират, че целодневното обучение създава възможности за успешно преминаване в следващ клас, и в следващ етап или степен на образование и ограничава рисковете за отпадане от училище поради затруднения в усвояването на учебното съдържание.

Постоянното подобряване на  материалната база на училището е също с  оглед осигуряване на подходяща образователна среда за провеждане на целодневна организация на учебния процес.

[nggallery id=43]