Вълнуващ Празник на буквите в І „б“ клас

Емоционален и вълнуващ бе Празникът на буквите в І „б“ клас, който се проведе на 22.03.2018 год.в ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“-гр.Елхово.

Класната стая бе бляскаво украсена с разноцветни балони, цветя, букви, пеперуди. На тържеството присъстваха много родители, приятели и гости.

Всички се потопиха във вълшебството на дългоочаквания празник,а децата с красивите пъстри коронки засияха като живи букви.

Преминали през трудности и радости, изтрили сълзичките от очите при изучаването на азбуката, момичетата и момчетата рецитираха, пяха, драматизираха  и стигнаха до непреходното “Вече сме грамотни“.

Първолачетата, водени от своята лъчезарна учителка В.Трифонова се надпреварваха да демонстрират знания и умения при подреждането на гласните и съгласните букви в къщичката им. С  увереност и голямо желание успяха да изпълнят останалите граматически упражнения, като показаха пред всички ,че могат да четат и пишат безгрешно.

Децата откриваха оная магия ,която се получава от срещата на поглед и буква.

С малко тъга се сбогуваха с Букварчето и казаха“Здравей“ на своята нова приятелка – Читанката. Празникът бе озарен от весело настроение, приятни изненади и незабравими мигове. Всяко изпълнение бе посрещнато с бурни аплодисменти и щастливи усмивки. Първокласниците получиха много похвали, награди от своята учителка, а от родителите – химикал и книжка с послание.

С широко отворени очи, креативен ум, добри сърца, свободолюбив дух малките палавници на госпожа Трифонова са готови за нови предизвикателства.

Нека им пожелаем да откриват в книгите светлината, обичта, добротата, чувствата и мислите на хората!