Продължава работата по проект BG051PO001 – 3.1.06

Във връзка с изпълнението на проект BG051PO001 – 3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” по ОП „Развитие на човешките ресурси“ съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз и за подобряване на образователната среда в средищните училища на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово е доставено учебно-техническо оборудване – чинове, маси, бюра, столове, шкафове, гардеробчета, бели дъски. С доставеното оборудване са обзаведени две стаи – игротеки, в които учениците, участници в Проекта ще провеждат часовете по дейност Занимания по интереси.

Заниманията по интереси включват разнообразен набор от достъпни и забавни дейности, които имат за цел да предотвратят преумората и да развиват и обогатяват детското мислене, както и да допринесат за придобиване на полезни и нови знания или за интерпретиране и прилагане в практиката на вече получени и затвърдени знания.

В часовете по Занимания по интереси учениците се запознават с достъпно обяснени обичаи и традиции, изготвят подходяща украса за празниците, слушат различни музикални произведения, четат книги, представят лично творчество, играят на различни игри.

За изпълнение на всички тези дейности по целодневната организация на учебния процес  ръководството на  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово е осигурило безопасни и здравословни условия.

[nggallery id=53]